Toegankelijkheid

De gemeente Emmen wil dat iedereen alle informatie en diensten op haar website gemakkelijk kan gebruiken. Daarom werken we steeds aan de toegankelijkheid van de website. Heeft u hier vragen, tips of opmerkingen over? Neem dan contact met ons op.

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is beschikbaar voor iedereen. Ook voor mensen met een visuele, gehoor-, lees- of andere beperking. Een toegankelijke website biedt hulpmiddelen, zodat iedereen de website goed kan gebruiken. Dit betekent dat de website met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken is en ook voor mensen met aangepaste apparatuur.

Toegankelijkheid Doe Mee Webshop

De Doe Mee Webshop voldoet gedeeltelijk aan de eisen van DigiToegankelijk.nl (externe link). Bij veranderingen passen wij onze toegankelijkheidsverklaring (externe link) aan.

Onderzoek

De gemeente Emmen heeft deze website laten onderzoeken op de toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1 niveau AA). Een onafhankelijk organisatie deed dit onderzoek en vond een aantal problemen. De meeste problemen zijn opgelost.

Aanpak en planning

Dit doen wij om de toegankelijkheid van de website te verbeteren en te houden:

  • We verbeteren de problemen. Heeft u een probleem met de toegankelijkheid van deze website, neem dan contact met ons op.
  • Onze redactie controleert de inhoud voordat het op de website wordt op toegankelijkheid.
  • Onze redactie voert regelmatig tussentijdse controles uit op de inhoud.
  • Onafhankelijke specialisten controleert regelmatig (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Problemen die zij vinden, lossen we op.