Vraag en antwoord

1 Hoe werkt het?

Woont u in gemeente Emmen en heeft u een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een budget om te besteden in de Doe mee webshop van de gemeente. In de webshop kunt u uit verschillende producten. De producten zijn gericht op meedoen in de maatschappij.

2 Uw budget besteden

In de webshop kunt u gedurende het jaar een budget besteden aan producten naar eigen keuze. Dat kan in één keer of in gedeelten; aankopen worden in mindering gebracht op uw tegoed in de webshop. Het budget bedraagt € 128,75 voor volwassenen € 283,25 voor kinderen € 412,- voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar. Voor de kinderen (van 4 tot 18 jaar oud) wordt het budget toegekend aan de ouders. Budget dat op 31 december niet besteed is, komt te vervallen.

3 Hoe kan ik meedoen?

Heeft u een toekenning van de gemeente ontvangen? Dan kunt u inloggen met uw DigiD. Maakt u nog geen gebruik van de Doe mee webshop van de gemeente Emmen? Dan kunt u een aanvraag doen via Berekenuwrechtplus. U kunt een aanvraag doen tot en met 31 oktober.

4 Vragen?

Heeft u vragen? Kijk dan bij de Veel gestelde vragen. Komt u er ook dan niet u uit? Neem dan contact op met de gemeente Emmen. U kunt ons op werkdagen bereiken op 14 0591 van 8.00 - 17.00 uur.